Da jeg var barn

Da jeg var barn fik vi meget mere motion end dagens unge. Det er i hvert fald sådan jeg selv husker det. Om det skyldes at vi ikke havde lige så mange muligheder for elektronisk underholdning det ved jeg ikke, men vi brugte i hvert fald mange timer udendørs.

Ofte startede vi med at aftale weekendens planer i skolefrikvarteret. Sådan noget er jo gerne nemmere når alle dem man vil lege med er til stede. Alternativet ville jo være at ringe rundt og det var knapt så nemt dengang telefonsvareren var den hotteste opfindelse. Der skulle altså lidt tålmodighed til at få stablet et større arrangement på benene.

Udendørs

Det lykkedes dog gerne og udover at vi for eksempel legede krig, så har vi også klatret i en del træer og bygget mange huler. Jeg husker træerne som helt vildt høje, nærmest som at bestige et højhus, for børn virker tingene jo nok også større. Selvom vi klatrede højt op, så var det sjældent at vi kom til skade og vores forældre var nok heller ikke så pylrede. Lidt jod og et plaster på og så var den skramme klaret. Vi spillede også en del fodbold på det nærliggende grønne område, noget der sikkert har givet god motion. Vi boede ved en vendeplads og den var så dejligt stor at den både kunne bruges til fodbold, tennis og rulleskøjtehockey hvor vi selv havde bygget målene.

Da jeg var barn

Indendørs

Nu lyder det jo næsten som idyl a la Morten Korch men vi var selvfølgelig også indendørs. Det var ikke nødvendigvis vejret som afgjorde om vi var ude eller inde, det var nok mere hvad stemningen lige var til. Dengang var der ikke leveret hurtigt fibernet fra se.dk, så når vi skulle spille mod hinanden mødtes vi gerne hos en af os. Utallige er de kampe i Sensible Soccer som er blevet udkæmpet blandt en gruppe på 6-8 venner, godt klemt sammen i et ikke særligt stort værelse. De trætte spillere blev godt fyldt op med sodavand og chips mens de lå spredt på sofaen, gulvet, sækkestole og hvor vi nu ellers kunne klemme os ind.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.