En nyt kapitel

Mit nye hus

Jeg har lige købt et nyt hus sammen med min kæreste. Vi har gået længe og tænkt over hvilken slags hus og hvor i landet vi ville slå os ned. 

Jeg er lige blevet færdiguddannet som lærer på Zahle. Jeg synes lærergerningen er vigtig, jeg synes det ansvar som ligger på en skulder er enormt, jeg mener, min opgave består i at danne fremtidige generationer hvad enten der er tale om fremtidige butiksejere, skraldemænd eller statsministre og embedsmænd. Alle disse menneske, og alle disse liv som i fremtiden kommer til at væve sig sammen og udgøre en eller anden form for magtstruktur. 

Min kæreste er selvlært sportsfotograf, han gør det rigtig godt synes jeg. Jeg elsker hans billeder og vi har rammet flere ind og hængt op i stuen, det er en skam at vi ikke havde så meget vægplads i den gamle lejlighed, men vi har mere plads i den nye. Det er rart.

Vi er begge to meget passionerede omkring miljøet, jeg mener, alle mennesker har et ansvar for at tage sig af den jord de bor på, passe på den som man passer på sine ejendele. Vi har derfor snakket meget om hvordan vi skulle varme vores nye hus op. Jordvarme var helt sikkert en mulighed, det eneste er at det er så dyrt at få installeret i første omgang (det kan så godt betale sig i det lange løb, men det kræver at man har nogle penge til rådighed lige nu og her). Vores nye hus er nybygget, så det skulle være meget energibesparende  – det er vi rigtig glade for!  Vi har derfor valgt at fyre med fyringsolie i første omgang og så hele tiden sørge for at holde øje med priser på fyringsolie samtidig med at vi vil forsøge at ligge nogle penge til side hver måned til at få installeret jordvarme da det jo er vores store drøm. Der er mange leverandører af fyringsolie og unox er en af dem som vi vil holde øje med.

Min bedste veninde har lige fået barn; sådan en lille sød baby-dreng med runde øjen og blød rynken hud. eg må indrømme at det vækker noget i mig og nu hvor vi har købt hus er mulighederne åbne for at vi en dag kan stifte vores egen lille familie med urtehave, jordvarme og fodboldstøvler.

Haven

I det nye hus har vi også en have, jeg har lidt af en passion for haver og boligmagasiner. Så jeg er allerede i gang med at tegne hvordan haven skal indrettes, jeg regner med at komme i gang med projektet til sommeren 2016. Jeg elsker rhododendron så vi skal have en kæmpe rhododendron busk i haven, og vi skal også have en udendørs bruser og italienske klinker. Jeg tror jeg vil lade mig inspirere af sydeuropa og indføre et hacienda-område med åben grill og kombineret udendørs spisested. Da jeg var ung backpakede jeg i Argentina og der har de en vidunderlig tradition for at lave asado der er den lækreste grill mad, med det vildeste kød. De skærer kødet helt anderledes i Argentina, det er sjovt med verden, det er sjovt at den er som den er.

You may also like...