En teenager i huset – og en baby

En teenager i huset - og en baby

Det er nu noget ganske særligt at se sin datter vokse op. Det er ikke mange år siden, at Barbie og Hello Kitty var de vigtigste ting i hendes liv. Mindst halvdelen af hendes ønskeseddel handlede om disse. Sådan er det ikke mere. Det er slut med køb af dukker og hus til disse. Nu er det gavekort til tøjforretninger, bling-bling og Matas, som står højest på listen. Hun har også fattet, at det der med penge er en god ting.

En god beslutning

En teenager i huset - og en baby

Det er ikke mere end et par måneder siden hele min mand, min datter og jeg rykkede ind i vores nuværende bolig. Vores gamle ejerbolig var blevet for lille og trang. Vi skal nemlig have en efternøler. Der var derfor ikke andet at gøre end at gå på boligportal for at finde et sted, hvor der var plads til os alle sammen. Det var allerede lidt trangt i vores gamle lejlighed, hvordan ville det ikke blive, når der kom en lille ny. Så gud ske tak og lov for boligportal.dk

Heldigvis er vi ikke rykket mere end en kilometers penge fra vores gamle bolig. Derfor kan min datter fortsætte i den samme skole og vi kan bevare størstedelen af vores netværk og venner. Selvfølgelig vil der være nogen, som vi ikke kommer til at snakke så meget med, som vi gjorde før. Det gælder for eksempel vores gamle naboer. Det er ikke så naturligt at køre tilbage til vores gamle hus for at vente på, at en af dem kommer forbi.

Snart farvel til nattesøvnen

Inden længe kan min mand og jeg godt vinke farvel til nattesøvnen og de ting, som var blevet vant til at nyde. Jeg er gået på barsel og kan slet ikke vente til jeg skal føde. Jeg er i 8. måned og ligner efterhånden noget, som Greenpeace kunne finde på at skubbe i vandet, hvis jeg tog til stranden. Det bliver endnu en pige. Egentlig er vi lidt ligeglade med om det blev en dreng eller en pige, bare barnet er sundt og raskt, hvilket alt tyder på.

Jeg får det meste af barselsorloven. Min mand tager nogle uger i starten og vil afspadsere en masse af de timer, som han har på sin flexsaldo – i det omfang det overhovedet er muligt. Min dejlige teenagedatter, som i starten syntes at det var totalt pinligt at hendes forældre foretog sig ting, som kan medføre graviditet, er kommet godt igen. Hun har givet tilsagn om, at hun nok skal hjælpe os med at passe den lille ny. Hun gider bare ikke skifte bleer og den slags. Men at køre tur og den slags er hun helt med på.

Jeg er selv funktionelt enebarn og ved derfor godt, hvilken omvæltning det kan være, at der pludselig kommer en efternøler. På mange måder var det træls, men jeg ville ikke have undværet min lillebror. Jo ældre vi er blevet, jo mindre er aldersforskellen blevet. Der er dog ting, hvor jeg godt kan mærke, at jeg lige har 11 års forspring i forhold til min lillebror.

 

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.