Et familiekollektiv

Hvad brugte vi egentlig vores tid til inden vi alle fik internet?

Dengang der ikke automatisk var indlagt el i alle husstande. og opvarmingen var kul, træ eller gas?

Dengang der ikke var mobilmaster strøet rundt i hele landet, og telefoni var noget man havde på centraler eller lånte af nabeoen.

Af indlysende årsager ved jeg det ikke. Jeg er alt for ung. Men jeg husker at min mor har fortalt om dengang. Det var også på de tider, at de juleaften afleverede deres rå and hos bageren om formiddagen inden de gik i kirke – og så fik den færdigstegt og afleveret i tide til aftensmad. Bagerne var nemlig dem der havde de store ovne.

Det lyder nemt – og frit. Nu om dage går jeg selv i gang i køkkenet flere timer – ja dage i forevejen inden det store kalas. Og det selvom jeg har skåret ned med hård hånd på hjemmelavde småkager, hjemmerullet konfekt og andet guf. 

Vi er 4 piger der mødes i starten af december og så har vi hver 2-3 store portioner småkagedej med. Vi bager dem alle sammen mens vi hygger og snakker om alt og intet – og når dagen er slut deler vi de mange forskellige slags op i 4 lige store dele. Rationelt, hyggeligt – og hvis du spørger mig; skide smart.

Jeg kunne ikke tænke mig det på nogen anden måde.

Og lgie sådan var det vel lidt i de gode gamle dage. Der var typisk mange flere hænder i en husholdning/familie end der er i dag.  Det betød selvfølgelig mere arbejde – men også at der var flere om at dele det. Måske var det slet ikke så tosset endda. I sidste ende bestemmer vi jo selv hvordan vi organiserer vores hverdag.

Selv er vi heldige at vi deler et hus med min mor (mormor). Der har været tidspunkter hvor jeg slet ikke kan forestille mig hvordan vi skulle have klaret det uden hendes hjælp. Hun er ikke længere erhvervsaktiv, så det der med at blive hjemme på grund af barns 1. sygedag er helt fremmed for mig. 

Tusind tak mor, fordi du er i mit liv.

 

Et familiekollektiv

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.