Et liv på landevejen

Jeg kører ud ad landevejen. Det er en mørk aften i november, men radioen spiller lystigt, så det er blot hyggeligt at køre af sted her alene i mørket. Snart når jeg til motorvejen, og så er jeg ikke længere alene. Det er helt sikkert. Så det er med at nyde freden, roen og stilheden, mens den er der.

Jeg kører i en helt ny lastbil. Længere og større, end noget jeg har kørt i før. Traileren, der er hægtet på er fyldt med ergonomiske kontorstole. Nogle gange ville jeg ønske, at jeg selv sad i en ergonomisk kontorstol. Men mit sæde er nok bedre, her i førerhuset på lastbilen. Ergonomisk korrekt ved jeg dog ikke, om det er. En kontorstol er det heller ikke. Men måske jeg skulle købe en til kontoret derhjemme? Det var faktisk en god idé.

Jeg når til motorvejen, der er fyldt med biler. Jeg drejer ned ad rampen mod motorvejen og trykker speederen i bund. Langsomt sætter lastbilen farten op, men de ergonomiske kontorstole vejer godt til, for der er mange af dem. Jeg er dog nået op i fart, da jeg rammer motorvejens inderbane. Så er jeg på vej. Denne gang er det mod Tyskland, jeg kører. De vil gerne købe ergonomiske kontorstole dernede, og det forstår jeg da godt. Man sidder så skønt i en ergnomisk kontorstol. Min plads er dog bag rattet i lastbilen, og sådan vil det nok altid være.

Først kører jeg ned gennem Jylland, og det føles som om, at byerne flyver forbi. Aalborg, Aarhus, Skanderborg. Et skilt mod Vojens fortæller mig, at jeg snart når grænsen. Klokken er ved at nærme sig midnat, og stille og roligt tømmes vejene for biler.

Min mave er også ved at være tom, og jeg stopper ind på en rasteplads. Jeg har madpakken med, men den har ligget længe og er blevet kedelig. Derfor har jeg valgt en rasteplads med et caféteria, og jeg ved, at menuen her er god. Så jeg glæder mig til natmaden. Det bliver dog kun til en kort pause. Jeg skal være fremme i morgen tidlig, og det er også ved at være sent. Jeg må af sted, hvis jeg skal nå at aflevere de ergnomiske kontorstole i tide.

Et liv på landevejen

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.