Hvordan vælger man kontormøbler der virker?

Kontormøbler har en betydelig indvirkning på den samlede produktivitet og effektivitet i et arbejdsområde. Flere forskellige faktorer skal huskes på, når du vælger møbler til et kontor. Planlæg dit kontorlayout på forhånd for at træffe de mest effektive valg.

Ved hvad du vil have

Det er vigtigt at have en klar idé om dine mål og prioriteter, før du begynder at gå over kataloger. Mange virksomheder begår den fejl, at de først bestiller kontormøblerne. Bare fordi en bestemt kontorpakke er elegant og opsigtsvækkende, betyder det ikke, at den er det bedste stykke til netop dit arbejdsområde. Igen bør tilbud, rabatter og særtilbud ikke være den afgørende faktor, når du vælger møbler til kontoret.

Invester lidt tid i planlægning af kontorlokalerne, før du begynder at kigge på individuelle kontormøbler. Det er tilrådeligt at konsultere en indretningsarkitekt med speciale i kontorlokaler i denne fase. Overvej endvidere at ansætte tjenester fra en produktivitetskonsulent, når du beslutter kontorindretningen.

Beslut, hvilken type individuelle arbejdsrum du skal bruge til dit kontor. For eksempel har et advokatfirma eller en medicinsk klinik brug for separate værelser til hver af deres konsulenter, så klientens fortrolighed bevares. Et softwarefirma kan derimod gøre det bedre med semi-private kabiner til deres medarbejdere. Endelig foretrækker mange virksomhedskontorer fælles arbejdsborde for deres startniveauarbejdere og praktikanter, da det gør teamwork og tilsyn lettere.

Beslut derefter antallet af arbejdsstationer af hver type, du skal bruge til dit kontor. Sammenlign dette med den mængde kontorlokaler, du har til rådighed. For eksempel kan et kontor beslutte at have et enkelt lukket kontor til lederen eller tilsynsføreren med otte til ti semi-private kabiner til personalet.

Valg af de faktiske møbler

Nu hvor du har en klar idé om typen og antallet af arbejdsstationer, du har brug for, bliver det let at finde de mest effektive stykker til netop dit kontor. Identificer tre eller fire møbeltjenester med speciale i design af arbejdsmøbler, og bed om et katalog og eksempler på deres arbejde. Vælg en, der passer bedst til din egen arbejdsfilosofi og stilæstetik.

Sørg for, at det designfirma, du vælger, har masser af erfaring med at designe og installere kontorlokaler. De bør også være proaktive med at tilbyde effektive og kreative løsninger til dine kontorbehov.

Brug specialister i kontordesign til at finde attraktive og effektive kontormøbler til din arbejdsplads.

Få mere inspiration her

Se de mange forskellige modeller af kontormøbler her, og lad dig inspirere.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *