Hvorfor optage et lån?

Indskud til en ny lejlighed, betaling af nye møbler eller andre forbrugsmæssige investeringer er alle situationer, hvor man kan stå og mangle noget økonomi; i disse tilfælde kan man med fordel tage et såkaldt forbrugslån. Det er, som navnet antyder, et lån til forbrug, som kan være alt fra et par sko til en ny bil. Denne type lån, som også kaldes kontantlån, foregår ved, at man får pengene udbetalt i kontanter, oftest ved overførsel til ens bankkonto indenfor en meget kort tidshorisont, hvor man typisk kan låne op til 50.000 kr.

Generelt har folk forskellige holdninger til lån; nogle er overbevist om, at lån er for utålmodige og grådige mennesker, der bruger penge, de reelt ikke har, mens andre finder lån meget naturligt. De ser ikke på det, som om man bruger penge, man ikke har, men at man blot foretager selve betalingen senere. Lige meget om han har den ene eller anden holdning, vil man højest sandsynligt på mindst ét tidspunkt i løbet af sit liv få brug for at tage et lån – fx i forbindelse med bil- eller huskøb. I denne forbindelse er det vigtigt at tænke sig om, for der er nemlig mange ting at overveje, før man går ned i banken med sit mest charmerende smil. Derfor er det en god ide at se nærmere på, hvad lån er for en størrelse, hvilke former for lån der findes, samt danne sig et overblik over de ting, man skal være opmærksom på i forbindelse med låntagning.
Hvorfor optage et lån?
Det er ved forbrugslån ikke nødvendigt at oplyse, hvad formålet med lånet er – desuden er det heller ikke påkrævet, at man stiller en sikkerhed eller viser årsindkomst eller lign. Da der ikke er krav om sikkerhed i fx bilen, hus, båd eller andet af stor værdi, er forbrugslån typisk dyrere end andre typer banklån som fx billån eller huslån.

Det er dog sikkkert, at lige meget hvad ens holdning er til lån, så er det de færreste ”normale” mennesker, som kommer igennem et liv uden at optage et lån. Behovet for at få en bil eller et hus er typisk så presserende, at man ikke har råd og tid til at opspare beløbet først. Derfor bør man ikke frygte at optage et lån, men holde tungen lige i munden, så man vælger det mest økonomisk fordelagtige af de mange, der findes.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.