Indram dit bed

Indram dit bed

Både blomsterbede og køkkenhaver kan have glæde af en bedkant. Det giver et mere ordnet udseende, men det er ikke kun den æstetiske funktion, der er grunden til at vælge en bedkant. Den har en praktisk funktion, da den holder græs og sten ude og jord og bunddække inde i bedet. Du kan få mange forskellige typer bedafgrænsning afhængig af din smag og pengepung.

Noget af det flotteste er en granitkant, men det er ikke alle haver, hvor den passer ind. Jeg har selv valgt bedafgrænsning i plast men egentlig kun fordi det var billigt i indkøb og nemt at sætte op. Det med opsætningen er et gæt, for jeg er kun ved at fjerne græsset og fræse jorden i øjeblikket, men jeg glæder mig meget til at nå til at skulle lave selve bedet og så grønsagerne. Jeg vælger bedkanten, da jeg skal have sten på stierne og godt vil have dem til at blive der, uden hele tiden at skulle skrabe dem ud af bedet.

Desuden kan det ske, at jeg er nødt til at komme mere jord på bedet, så det bliver højere end stien, og så er det rart med en kant til at holde jorden inde, så den ikke falder ud over stenene. Jeg har set at man kan få grønne og sorte bedkanter i plastik, og jeg har læst om gennemsigtige, men dem er jeg ikke støt på endnu, men det kan være, at Jem og Fix har dem, ligesom de har den grønne plast. Den sorte finder du hos de specialiserede virksomheder, der laver forskellige plastikprodukter.

Hvis du er heldig kan de største byggemarkeder også forhandle det. Jeg fandt det tilfældigt, da jeg søgte på nettet. Du kan også vælge at købe bedkanter i England, Tyskland eller Sverige, så får du et større udvalg og noget som ikke alle andre i Danmark har.

Det kan oftest være billigere at handle i udlandet, men fragten kan gøre slutsummen dyrere, så undersøg priserne før du kaster dig ud i større indkøb. Sverige og Tyskland har den fordel, at vi nemt kan køre dertil, og danskerne er ofte på besøg i et af de to nabolande.

You may also like...

4 Responses

  1. Lillian bertelsen siger:

    Tak for info står netop og skal lave en bedkant , hvordan søger jeg på ex Sverige Tyskland mm

    • liberv siger:

      Du kan fx kombinere din søgning med hhv .se og .de som er henholdvis Sverige og Tyskland.

  2. Hvordan søger jeg på svenske sider

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.