Styr på økonomien

Fra 70erne barndomsår i provinsen husker jeg energikrisen og al snakken om oliepriser, billøse søndage og jammer og klage. Jeg var selv et barn, så jeg gik ikke så meget op i det. Jeg syntes det var hyggeligt at vi pludselig krøb sammen og så tv i MIT værelse, i stedet for at sidde i parcelhusets parketbelagte balsal og fryse. Stuen blev simpelthen lukket af om vinteren. Jeg husker også de lange gå-ture ved skov og strand. For mig var det en lykkelig tid med nær- og samvær. 

Men det er klart, at mine forældre – og de andre voksne husker noget helt, helt andet. Min far f.eks var i en lang periode ledig, så det har ikke været nemt for dem at få enderne til at nå sammen. Jeg husker diskussionerne om økonomi omkring middagsbordet – men det var ikke noget jeg lagde specielt mærke til.

Idag er jeg voksen, og det er mig der står med ansvaret. Og et eller andet sted har det alligevel fæstnet sig i mig hvad jeg lærte som barn. Så jeg er bevidst om mine finanser. Nogle gange måske endda grænsende til det nærige. Men jeg har tænkt mig selv at være herre (frue, i mit tilfælde) – og ingen skal fortælle mig hvad jeg kan eller ikke kan. 

Så ja, jeg ser mig for og passer på mig selv. Du må gerne kalde mig nærig, men jeg køber billig el hos SEF (Sydfyns Elforsyning), handler stort på tilbud og gemmer i skabe og skuffer til dårligere tider.

Selvfølgelig kan jeg også godt slå mig løs, og tage en tur i Tivoli med hele familien – men der SKAL være styr på økonomien, ellers vil jeg hellere sige nej tak. Om mine børn lærer at være sparsommelige også? Jeg ved det ikke, men et eller andet sted håber jeg det. For som min far lærte mig: Penge er ingenting – ud over opsparet frihed. Jeg ønsker mine unger får al den frihed og lykke de overhovedet kan overkomme.

For i sidste ende er det jo det vi alle sammen vil for vores unger – det bedste.

Styr på økonomien

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.