Vandskrække mig

Vandskrække mig

Det er mange år siden jeg har været i svømmehallen, og det er der en rigtig god grunDad til. Jeg er det man da jeg var barn kaldte vandskræk. Jeg ved hvorfor, jeg kan huske episoden, jeg ved at det er irrationelt – og alligevel er jeg skrækslagen fro at gå i vandet. Vi har været på ferie i mange lande med skønne strande – men jeg har altid holdt mig inde på land, for jeg skal ikke nyde noget. 

Bjørn ved hvordan det hænger sammen – jeg har forlængst forklaret ham om dengang mine storebrødre smed i havnen og holdt mig nede. Det var kun for sjov – og de har senere undskyldt mange gange – men skaden var sket – jeg er rædsselslagen for at drukne.

Da vi begyndte at få børn blev det noget mere besværligt. Det var vigtigt for mig ikke at pådutte dem min fobi, men da de var små var jeg næsten grædefærdig når jeg bare skulle soppe med dem i vandkanten. Bjørn vidste hvordan jeg havde det, og hjalp mig med altid at tage opgaven når han kunne. Han er en rigtig vandhund.

Så min lille familie voksede sig større og større, og ingen vidste rigtig at jeg var bange for vand. Det var som sådan ikke en hemmelighed, men bare noget vi ligesom ikke talte om. Da Evelyn, min dejlige datter blev 10 år stod det usandsynligt klart at hun var født til at svømme. Hun elskede det våde element, og udviklede sig i lyntempo til en lovende konkurrencesvømmer.

Hun begyndte også at blive mere og mere nysgerrig, brugte vores ps og bredbånd fra se.dk på egen hånd og blev rigtig dygtig til informationssøgning. Hun fandt frem til alle vore gamle familealbum som min mor og jeg i fællesskab har lagt op på Facebook – og nu begyndte hun at stille spørgsmål. Ubehagelige spørgsmål synes jeg. “Hvordan kan det være mor, at du aldrig er fotograferet i vandet på nogen som helst billeder”?

Jeg besluttede mig i præcis det øjeblik, for at nu kunne det være nok. Jeg VILLE lære at være tryg ved vandet, og nyde fremtidige ferier fuldt ud. Ingenting skal få lov til at skræmme mig mere.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.